آمار 2.5 میلیون خانه خالی محل تردید است

خبرگزاری مهر: یک کارشناس گفت: آمار ۲.۵ میلیون خانه خالی که از طرف مسئولان اعلام می شود،مورد تردید است چرا که برخی واحدهای مسکونی بدلیل«خانه دوم بودن با هدف گذراندن اوقات فراغت»یا«فرسوده بودن» خالی هستند.
 
عباس شوکتی  با بیان اینکه میزان مصرف ماهانه آب و برق خانه ها دلیل خوبی برای شناسایی و تعیین واحد های خالی نیست، تصریح کرد: تعداد زیادی از خانه ها، خانه های دوم مالکان هستند که به دلایلی مانند گذران اوقات فراغت یا سفر های کاری ساخته و خریداری شده اند؛ بنابراین نمی توان عنوان خالی را بر آنها اطلاق کرد.

وی در ادامه به تشریح گروه دوم خانه های خالی پرداخت و خاطر نشان کرد: برخی از خانه ها به دلیل ناایمن بودن از سکنه خالی شده اند چرا که با کوچک ترین زلزله حادثه آفرین می شوند؛ نمونه این ساختمان ها در بافت های فرسوده و محدوده های تاریخی بسیار است.

این کارشناس اقتصاد مسکن ادامه داد: دسته سوم مربوط به خانه هایی است که به علت احتکار سازندگان به بازار عرضه نشده اند و خالی هستند. این گروه از سازندگان به دلیل اینکه در گذشته از قیمت های نجومی و بازار حبابی مسکن بهره برده اند و سود های غیر معقول نصیب شان شده است، نمی خواهند واقعیت های امروز بازار را بپذیرند. قطعا تعداد این خانه ها به مراتب کمتر از ۲ و نیم میلیون واحد است.

شوکتی افزود: فقدان اطلاعات کامل و جامع سازندگان از بازار مسکن باعث شد تا ساختمان هایی بدون تناسب با نیاز بازار ساخته شود. به طوری که بسیار از پروانه های صادره شهرداری ها مربوط به آپارتمان های با متراژ بالاست و این در حالی است که مردم توانایی خرید این خانه ها را ندارند و به واحد های «کوچک متراژ» تمایل دارند.

این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه برای عرضه خانه های خالی باید وزارت راه و شهرسازی و قوه قضائیه ابزار های تشویقی را در دستور کار قرار دهند، اظهار داشت: در درجه نخست وزارت راه و شهرسازی باید سامانه شناسایی واحد های خالی را راه اندازی کند و در مرحله بعد با ابزار های تشویقی باعث ورود سازندگان به بازار شود. به هر حال تجربه نشان داده ابزار های تنبیهی نتوانسته دستاورد لازم را به همراه داشته باشد.

وی افزود: عرضه خانه های خالی در بازار مسکن ضمن اینکه باعث کاهش فشار بر بخش اجاره و ایجاد مشکل برای مستأجران می شود، می تواند باعث ایجاد رونق اقتصادی برای تمامی فعالان بازار از جمله تولیدکنندگان ملزومات مسکن شود.

این کارشناس مسکن اضافه کرد: دولت های گذشته با تصمیمات خلق الساعه، در افزایش تورم مسکن و خانه های خالی تأثیرگذار بودند؛ با این حال دولت یازدهم عملکرد نسبتا قابل قبولی برای کنترل تورم از خود به جا گذاشت اما نتوانست مشکل رکود مسکن را برطرف کند که امیدواریم در ماه های آینده با تغییر شیوه تحریک بازار مسکن در هر دو سوی عرضه و تقاضا، دوره رکود مسکن را پشت سر بگذاریم.

هشدار درباره شیوع مجدد آنفلوانزای پرندگان

خبرگزاری مهر: رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران ازکاهش قیمت تخم مرغ خبر دادوگفت:خطر شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان جمعیت طیورراتهدید می‌کند.
 
ناصر نبی‌پور از کاهش ۳۵۰ تومانی قیمت هرکیلوگرم تخم مرغ نسبت به هفته گذشته خبر داد و اظهارداشت: میانگین قیمت هرکیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری به حدود ۴۰۰۰ تومان رسیده است.

وی درباره دلیل این امر توضیح داد: جوجه ریزی‌هایی که انجام شده بود به مرحله تخم گذاری رسیده‌اند و تولید زیاد شده است ضمن اینکه صادرات نیز عملا انجام نمی‌شود.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران درباره اینکه با وضعیت پیش آمده سرنوشت تخم مرغ های مازاد چه خواهد شد؟

گفت: امیدوار هستیم مشکل صادرات حل شود و بتوانیم این محصولات را صادر کنیم.

نبی‌پور در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: با توجه به اینکه در آستانه فرا رسیدن فصل پاییز و خنک شدن هوا هستیم خطر شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان جمعیت طیور ما را تهدید می‌کند.

وی درباره اینکه آیا آمادگی لازم برای مقابله با این بیماری وجود دارد؟، گفت: مرغ داران بهرحال کار خود را می‌کنند اما مقابله با این بیماری کار بسیار مشکلی است.

نبی‌پور درباره اینکه سرانجام واردات تخم مرغ به کشور به کجا رسید؟ افزود: مطرح کردن این بحث یک بازی بود؛ اروپا تخم مرغی ندارد که به ایران صادر کند  از کشورهای دیگر هم بخواهند وارد کنند گران تر از قیمت‌های داخلی تمام می‌شود با این شرایط برای چه باید واردات انجام شود؟

پیاده‌روی در میدان راه‌ آهن هم ممنوع می‌شود؟

روزنامه دنیای اقتصاد: مدیر گروه تونل و فضاهای زیرسطحی سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران در حالی از مطالعه طرح انتقال عابران پیاده به فضای زیرسطحی در میدان راه‌آهن خبر داد که کارشناسان اعتقاد دارند سبک‌سازی تراز همسطح به نفع تردد خودروها، تعرض به حقوق شهروندان و مغایر با سیاست‌های روز شهرهای بزرگ در زمینه توسعه شهری است.

فرهاد بکیاسا با بیان اینکه طرحی به منظور ساماندهی میدان راه‌آهن با استفاده از ظرفیت فضاهای زیرسطحی در سازمان مشاور فنی و مهندسی مورد مطالعه قرار گرفته است، گفت: وجود ایستگاه راه‌آهن، ایستگاه خط ۳ مترو و پایانه‌های متعدد اتوبوس و تاکسی در میدان راه‌آهن موجب افزایش حجم تردد خودروها و عابران پیاده در این میدان شده است. همچنین حجم سفرها در این میدان به عنوان یکی از نقاط تبادل مسافر بین مدهای مختلف حمل‌و‌نقل شهری و بین‌شهری و همچنین با توجه به طرح‌های توسعه راه‌آهن رو به افزایش است.
 
از این رو بهره‌گیری از فضاهای زیرسطحی در محدوده اطراف میدان، در دستور کار سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران قرار گرفته است. وی با بیان اینکه ایجاد فضاهای مخصوص تردد عابران پیاده در تراز زیرسطحی و فراهم کردن امکان دسترسی به ایستگاه راه‌آهن، مترو، بی‌آرتی، معابر پیرامونی میدان راه‌آهن و در نهایت پایانه‌های اتوبوس و تاکسی، تردد خودروها روی سطح زمین را روان‌تر خواهد کرد، افزود: حذف تردد عابران پیاده از میدان راه‌آهن، بهبود وضعیت ترافیک برای وسایل نقلیه عمومی و خودروهای شخصی را به دنبال خواهد داشت؛ ضمن اینکه در چنین حالتی فضای لازم برای ارائه خدمات مناسب رفاهی به مسافران نیز فراهم می شود.
 
بکیاسا انجام پژوهش‌های دقیق اجتماعی در مطالعات فضای زیرسطحی میدان راه‌آهن را با توجه به بافت خاص فرهنگی - اجتماعی این محدوده از شهر تهران ضروری خواند و تاکید کرد مطالعات و بارگذاری ترافیکی طرح با توجه به لزوم تغییرات گسترده ترافیکی، از سایر مواردی است که باید در فرآیند مطالعات لحاظ شود. وی به سرانجام رسیدن مطالعات مربوط به ساماندهی میدان راه‌آهن در سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران را مستلزم مشارکت تمام ذی‌نفعان طرح از قبیل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی، مترو، اتوبوسرانی، تاکسیرانی و همچنین شرکت‌های خدمات‌رسان شهری دانست.
 
این دومین اظهارنظر مدیران شهری درباره اخراج شهروندان پیاده از روی سطح به فضاهای زیرسطحی در سه هفته سپری شده از دوره جدید مدیریت شهری است و قدری عجیب به نظر می‌رسد. پیش از موضوع میدان راه‌آهن نیز، شهردار تهران از ایجاد پلازا در میدان امام خمینی (ره) در آینده سخن گفته بود که با توجه به انتقاد کارشناسان از نحوه اجرای پلازا در میدان ولی‌عصر(عج) که در آن نفع خودروها به عابران پیاده ترجیح داده شد، تعجب‌برانگیز بود.

قیمت پیشنهادی آپارتمان های پرطرفدار

روزنامه دنیای اقتصاد: مشاوران املاک در مناطق مختلف شهرتهران می‌گویند با توجه به نزدیک شدن به زمان پرداخت بخشی از تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن یکم، حجم مراجعات متقاضیان برای خرید مسکن افزایش یافته است که می‌تواند به رشد دوباره آمار معاملات در همین ماه و ماه های آتی سال جاری منجر شود.
 
چنانکه گزارش رسمی بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن پایتخت در مردادماه نشان از رشد 23/7 درصدی حجم معاملات خرید و فروش مسکن نسبت به تیر ماه داشت. مطابق با آمار جمع‌آوری شده از سوی بانک مرکزی در 31 روز مردادماه سال جاری معادل 18 هزار معامله خرید و فروش در بنگاه‌های املاک سراسر شهر تهران به ثبت رسیده است که بخش عمده‌ای از این معاملات در مناطق مصرفی شهر تهران همچون منطقه 4و5 انجام شده است.

در این میان بخشی از متقاضیان خرید مسکن که به دنبال تبدیل به احسن کردن ملک خود هستند در این بازه زمانی که بازار به مرحله پیش‌رونق معاملات رسیده وارد بازار شده‌اند و اغلب واحدهای با زیربنای 75 تا 100 متر با عمربنای کمتر از 15 سال را برای خرید انتخاب می‌کنند. البته بسیاری از فعالان و کارشناسان بازار مسکن عنوان می‌کنند که خریداران این گروه از آپارتمان‌های مسکونی به دنبال واحدهایی که قیمت آنها مطابق با قیمت میانگین منطقه است هستند. بنابراین مالکان و فروشندگان واحدهای مسکونی که قیمت پیشنهادی خود را مطابق با قیمت متعارف منطقه تعیین نکرده‌اند نمی‌توانند به فروش واحد خود امیدوار باشند.
  ادامه مطلب ...

دادگاه رسیدگی به قتل بنیتا آغاز شد

خبرگزاری مهر: نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات قاتلان بنیتا در شعبه ۹دادگاه کیفری یک استان تهران آغاز شد.

رسیدگی به این پرونده بر عهده قاضی محمدی کشکولی است.

این جلسه علنی برگزار می شود.